Chardonnay druen
For mange hvidvinselskere er vine lavet på Chardonnay druen det eneste, der er værd at drikke. Druen er den tredje mest udbredte druesort, og den gror på vinranker over hele verden.
Navnet lyder fransk, men druen stammer helt oprindeligt fra Libanon. Det er en af de mest interessante druesorter inden for hvidvin, da den står bag nogle af de største og mest pompøse og ekstravagante hvidvine såsom Bourgogne og Chablis. Disse fremstilles begge i vinens “moderland”, Frankrig, der byder på stolte vintraditioner og har været en dominerende faktor i årtier.
Det er en virkelig alsidig drue, som derfor gror i hele verden. Den emmer af helt fantastiske noter som æble, pære, fersken og melon, som er nogle rige og frugtige, sommeragtige frugter, der har noget fedme og kompleksitet. Traditionelt bliver den gæret på egetræsfade, men i de senere år har producenterne fulgt en større efterspørgsel på mere friskhed, hvorfor smagen af eg udelades, da man gærer den på andre fade i stedet. Chardonnay er også utroligt kendt for sin medvirken til fremstilling af Champagne.
Det er fremragende drue, som har en helt unik tilpasningsevne i forhold til forskellige typer klima og jord. Er du til en frisk hvidvin, der smager af kvalitet, så er Chardonnay druen måske noget for dig.
Showing all 6 resultsSorted by popularity