Grenache druen
Grenache druen er en ganske populær en af slagsen, som er så udbredt, at det faktisk er den næstmest plantede drue i hele verden.
Det er navnlig i Frankrig og Spanien, hvor man bruger Grenache – blandt andet grundet dennes fortræffelige evne til at overleve og bibeholde sin kraft og styrke i meget tørre områder. Den kan holde til ekstrem høje temperaturer, hvilket er en af årsagerne til, at mange bruger den – den er nemlig svær at slå ud af kurs.
Det er primært en drue, som er populær til fremstilling af rødvin, men den produceres også som hvidvin i form af druen Grenache Blanc.
Grenache druen er en halvkraftig sag, som blandt andet bruges til fremstilling af en sand publikumsdarling, Chateauneuf-du-Pape. Den kan sagtens stå alene, hvilket den gør ganske glimrende. Den hører samtidig til de mere behagelige druer, som giver en mere blid garvesyre. Den rammer et bredere publikum med sin sødmeagtige tendenser og noter, hvorimod den opnår andre niveauer af kraftighed, hvis den står alene og befinder sig i spanske Priorato. Her bliver den særdeles alkoholholdig, men den emmer immervæk af lutter kvalitet og har en smag, der forsøder tilværelsen.
Det er virkelig en særegen druesort, som du med fordel kan se dig om efter, når der kød på menuen.
Viser 3 resultaterSorted by popularity