Mint Julep opskrift
Denne ærkeamerikanske cocktail omtales første gang på skrift i 1803. Den stammer fra de amerikanske sydstater, hvor den stadig er særdeles populær. Det er bl.a. den officielle drink til hestevæddeløbet The Kentucky Derby, hvor der hvert år bliver langet over 80.000 Mint Juleps over bardisken.
Her i Danmark er den knap så kendt, hvilket er en skam, da der er tale om en frisk drink, der er let at lave og kun kræver ganske få, lettilgængelige råvarer.
Det eneste specialudstyr der kræves, hvis det skal være helt klassisk og traditionelt, er et såkaldt Julep krus. Sådan et sælger vi naturligvis her på Smageklubben. Alternativt kan et ganske almindeligt highballglas heldigvis også bruges!
Ingredienser
6 cl bourbon- fx Woodford Reserve Kentucky Bourbon
2 stk sukkerknalder
4-5 mynteblade
Knust is
Myntekvist(e) til pynt
Fremgangsmåde
01 Læg mynteblade og sukkerknalder i bunden af et julep krus eller et highballglas.
02 Muddle grundigt for at opløse sukkeret og frigøre smag og aroma fra myntebladene.
03 Tilsæt Bourbon.
04 Fyld glasset helt med knust is og rør grundigt til glasset bliver iskoldt.
05 Pynt med en eller flere myntekviste.