Sangria opskrift
Når snakken falder på Sangria, så tænker de fleste straks på sol, sommer og Spanien. Årsagen er naturligvis, at det netop er under en rejse til disse sydlige himmelstrøg, at de fleste har stiftet bekendtskab med denne herlige drik.
Her er tale om en rødvinsbaseret cocktail, der typisk serveres i en bowle med masser af frisk frugt og is. Den er billig og let at lave og vi vil vove den påstand, at den fungerer mindst ligeså godt herhjemme på en varm sommerdag, som den gør i Spanien.
Der er i øvrigt ingen grund til at ofre en formue på rødvinen. Det bliver din Sangria ikke nødvendigvis bedre af. Vinen tilsættes først og fremmest pga. druesmagen (og alkoholen), så derfor vil du få det bedste resultat ved at vælge en rødvin med masser af god frugtsmag.
Andre muligheder
Hvis ikke du gider at blande selv – eller hvis du bare er udkig efter noget rigtig lækkert – kan vi anbefale vores færdigblandede gourmet Sangria fra La Prodigiosa. Du finder dem lige her.
Ingredienser
1 flaske rødvin fx Crianza Rioja D.O.C. Lan
1 citron i skiver
1 appelsin i skiver
2 spsk sukker
2 cl Brandy
½ liter danskvand eller ginger beer.
Fremgangsmåde
01 Hæld vinen i en bowle.
02 Pres frugtskiverne i bowlen og tilsæt dem (helst uden kerner).
03 Tilsæt sukker og brandy og rør godt rundt.
04 Sæt på køl og tilsæt så danskvand eller ginger beer samt isterninger umiddelbart før servering.
Variationer
Tilsæt gerne andre frugttyper og ingredienser efter smag. Det kunne fx være skiver af jordbær, kiwi eller ferskner, en håndfuld friske blåbær eller hindbær, en sjat gin eller rom, presset lime, citronsodavand osv.