Vinsmagning
Er du træt af de samme vine, du har drukket igen og igen, og søger du nye og frodigere enge? Så er det en vinsmagning, du skal kaste dig ud i! En rigtig god vinsmagning kan forsøde tilværelsen og åbne helt nye døre til hidtil uopdagede afkroge af verden.
Føler du lidt, at dit vinmæssige vokabularium er stagneret, og smager det hele lidt kønsløst og monotont? Så trænger du til at få rusket godt op i den gamle nysgerrighed, som af og til bare skal pirres med noget helt nyt. Der findes ikke et sted, hvor du kan opdage og møde så mange nye indtryk, som du kan, når du er til en vinsmagning. Det er sjovt, lærerigt og hamrende spændende. Har du en interesse i vin, går du ikke derfra uden ny viden og appetit på nogle helt nye druesammensætninger eller regioner og lande.
Stemning, historie og smagsoplevelser
Med en vinsmagning af rigtig høj kvalitet, hvor arrangørerne virkelig ved, hvad de laver, bliver du beriget med mange nye facetter fra vinens skønne verden. Du får smagt på en masse nye vine, som du aldrig før har hørt om. Du får et historisk indblik, som kun gør, at vinen falder endnu mere i din interesse, og du oplever en intens stemning sammen med ligesindede, som også bare gerne vil have en vidunderlig stund i selskab med delikate vine.
Det er helt fantastisk at være til en vinsmagning, hvor du kan mærke en begejstret fortæller ytre sig med stor passion for sin hobby eller sin profession. Mange vinelskere lever med vin rent professionelt, og i de tilfælde kan man fornemme, at det er lysten, der driver værket.
Få en bid mad med til vinen
Ved langt de fleste vinsmagninger hører der en række snacks eller mad til, som er nøje afstemt til vinen. Typisk er det sådan, at man parrer vinen med maden, så maden er udgangspunktet, der skal tages hensyn til og komplimenteres. Ved en vinsmagning ser man på, hvilke vine, der kan være interessant for det vinglade publikum at opleve – og så finder man lidt lette retter, der passer til.
Her er det vinen, der har lov at være den egocentriske og bevæge sig med spidse albuer gennem den fremmødte horde af vinhungrende connoisseurs. Mad kan også være med til at neutralisere smagsløgene, så de er klar til nye indtryk og har skyllet de forgange væk. Har man en smag af rødvin i munden med masser af garvesyre, er det ikke særligt hensigtsmæssigt at gå over til en sød hvidvin. Som oftest er der til den gode vinsmagning tænkt på selv de mindste detaljer.
Mange slags vinsmagning
Du kan komme til en vinsmagning, hvor der bydes på lidt af hvert: Rødvin, hvidvin, rosévin, dessertvin og champagne.
Er det et meget fokuseret event, vil der måske tages udgangspunkt i én ad gangen, hvorfor man typisk ser hele rødvinssmagninger, hvidvinssmagninger osv. Det er vidt forskellige indtryk, man får ved de forskellige druesorter og vintyper. Derfor er det ikke tilfældigt, at de typisk afholdes på en sådan vis. Er du vild med rødvin, og har du lyst til at prøve nye, er det helt klart en vinsmagning, du skal prøve, hvor du måske i løbet af en aften får lov at smage 8-10 rigtig gode vine.
Alt afhængigt af prislejet på den pågældende vinsmagning kan du få nogle helt fortræffelige vinoplevelser med hjem, men det er også rart at komme hjem med en håndfuld nye vine på indkøbssedlen, der faldt i rigtig god smag, og som ikke kostede det hvide ud af øjnene. Det er en kunst at finde en god vin til billige penge – en kunst, der kan give dig endnu flere vinoplevelser og eventyr.