Whiskey Sour opskrift
Whiskey Sour er en af de mest populære sour cocktails overhovedet – og det er med rette, for den smager nemlig fremragende! Det er en klassisk cocktail, der har flere 100 år på bagen og så er den ganske let at blande.
Skal det være rigtig klassisk bør du anvende en bourbon med en alkoholprocent omkring de 40% til din whiskey sour. Derved tilføjer du noter af vanilje og egetræ til din cocktail uden at det går ud over den balance mellem det sure og det søde, der er nøgleordet for drinks af sour-typen.
Når du blander en Whisky Sour er det vigtigt at betragte de angivne mængder i opskriften som vejledende. Den helt rigtige balance mellem det sure og det søde afhænger meget af den anvendte whiskey og ikke mindst af personen, der skal drikke den. Så prøv dig endelig frem!
Mangler du en anledning til at drikke Whiskey Sour kan du i øvrigt passende gøre det d. 25. august som er blevet udråbt som Nationaldag for denne klassiske drink!
Ingredienser
4 cl bourbon – fx Buffalo Trace Bourbon
4 cl friskpresset lime juice
2 cl sukkerlage
1 æggehvide (kan undlades)
1 Maraschino kirsebær og evt. en halv appelsinskive som pynt
Fremgangsmåde
01 Hæld alle ingredienser i en cocktail shaker med isterninger.
02 Ryst grundigt.
03 Si indholdet ned i et afkølet Martiniglas eller over is i et Whisky glas.
04 Pynt med kirsebærret og den halve appelsinskive.